Ізраїль може почати наземну війну в Лівані: у Пентагоні висловили занепокоєння

Політика, Світ

Ситуація на півдні Лівану між Ізраїлем та Хезболлою викликає зростаюче занепокоєння у Пентагоні після останньої хвилі смертоносних вибухів, пов’язаних з електронними пристроями, які носили бойовики. Ці вибухи підсилили побоювання про можливий спалах наземної війни.

Міністр оборони США Ллойд Остін висловив свої побоювання під час зустрічі 16 вересня, де він зазначив, що Ізраїль може бути близьким до запуску наземного наступу після тривалих ракетних і повітряних атак з боку Хезболли, яку підтримує Іран. Це угруповання контролює значну частину південного Лівану, що ще більше ускладнює ситуацію.

Високопосадовці Пентагону, згідно з повідомленням The Wall Street Journal, висловили занепокоєння з приводу можливості ескалації конфлікту, вважаючи, що ситуація може вийти з-під контролю. У відповідь на напруженість, Ізраїль перекинув дивізію спецназу і десантників на північ країни після кількох місяців бойових дій в Газі. Ця дивізія складається з тисяч солдатів і може бути використана для подальших військових операцій.

Однак, Джон Кірбі, речник Ради національної безпеки США, заявив 18 вересня, що існує ще можливість вирішення кризи дипломатичним шляхом, що вказує на те, що США все ще сподіваються на мирне вирішення ситуації.

Раніше ми писали, що ізраїльські правоохоронці звинуватили 70-річного бізнесмена в шпигунстві на користь Ірану та в спробі організувати вбивства високопосадовців Ізраїлю.Також нагадаємо, що Ізраїль заснував підставну компанію, яка видавала себе за угорську, щоб продати ліванському угрупованню «Хезболла» тисячі пейджерів, які одночасно вибухнули та вбили й поранили багатьох людей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь