У Британії презентували новий танк Challenger 3

Політика, Світ

Британська армія представила новий основний бойовий танк Challenger 3 на виставці Defence Vehicle Dynamics (DVD) 2024 у Міллбруку. Це перший публічний показ танка, який уже отримав визнання як один з найсучасніших у своєму класі. Наразі виготовлено дві машини, а до кінця року планується виготовити ще шість. Загалом, 148 танків Challenger 3 буде модернізовано.

Основні особливості Challenger 3:

  • Оновлена зброя: Танк оснащений 120-мм гладкоствольною гарматою L55A1, яка є значним вдосконаленням порівняно з попередньою нарізною гарматою L30A1. Нова гармата підвищує вогневу міць танка і дозволяє використовувати сучасні боєприпаси, включаючи снаряди з кінетичною енергією та програмовані боєприпаси.
  • Покращений захист: Challenger 3 має модульну броню нового покоління, розроблену у Оборонній науково-технічній лабораторії. Модульна броня забезпечує підвищений захист і швидший ремонт.
  • Цифрові технології: Танк має повністю цифрову архітектуру, мережеву систему та передові системи спостереження, включаючи 360-градусний огляд і тепловізор. Це дозволяє ефективно виявляти, ідентифікувати та уражати цілі.
  • Покращена мобільність: Challenger 3 оснащений потужнішим двигуном і модернізованою підвіскою, що забезпечує кращу мобільність і динамічність на полі бою.

Challenger 3 створюється на заводі RBSL у Телфорді, Великобританія, із застосуванням передових технологій у співпраці з британськими військовими, що забезпечує високу бойову ефективність і комфорт для екіпажу.
Раніше ми писали, що Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, який включає зокрема 22 танки Leopard 1 A5.Також нагадаємо, що Велика Британія не дозволить Україні завдавати ударів по рф далекобійною зброєю. Щоб змінити це рішення, потрібна згода США.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь