У президента Польщі підтвердили його переговори з Трампом

Політика, Світ

Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до США на 79-ту сесію Генасамблеї ООН також зустрінеться з Дональдом Трампом.

Згідно з програмою, візит до США Дуди триватиме тиждень. У Нью-Йорку він виступить на 79-й сесії Генасамблеї ООН, а також проведе зустрічі з генсеком ООН, лідерами БіГ, Конго, генсеком Ради Європи, премʼєр-міністром Вірменії, лідерами країн Балтії. Він також візьме участь у ряді дискусій, зокрема «Круглому столі лідерів Триморʼя», дискусії на тему «Лідерства заради миру».

Дуда також відвідає у США місто Дойлстаун у Пенсильванії, де візьме участь у відкритті «памʼятника Солідарності» в Національному санктуарії Ченстоховської Матері Божої.

За інформацією голови канцелярії президента РП Малгожати Папроцької, у неділю, 22 вересня, Дуда, ймовірно, зустрінеться у Пенсильванії з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом. За її словами, це не буде офіційним пунктом програми, який організовує канцелярія глави польської держави. Якщо Трамп погодиться на участь із Дудою у відкритті «памʼятника Солідарності», то там відбудеться зустріч президента Польщі з експрезидентом США.

Представники штабу Трампа вже підтвердили, що експрезидент США в неділю відвідає Дойлстаун, де зустрінеться з Дудою.Як зазначає Tvn24, Пенсильванія є одним з ключових штатів з точки зору стратегії боротьби за перемогу, де шанси обох кандидатів у президенти США є рівними. Водночас у ньому проживає велика польська діаспора (800 тис.). Тому відвідання Трампом польського заходу у Пенсильванії має на меті додати йому прихильників серед польської діаспори у цьому штаті.

Трамп набирає більше, ніж Гарріс, в Пенсильванії (на 4 пункти) і в Північній Кароліні (на 2 пункти). Джорджії обидва мають по 47% підтримки.

У загальнонаціональному рейтингу віцепрезидентка США Камала Гарріс та кандидат у президенти Дональд Трамп мають майже рівний рівень підтримки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь