На Тернопільщині судитимуть членів злочинної групи, які підпільно заготовляли тютюн

Життя
На Тернопільщині судитимуть членів злочинної групи, які підпільно заготовляли тютюн

Понад тисячу кілограмів тютюнової сировини загальною вартістю 300 тисяч гривень вилучили під час обушків слідчі поліції спільно з оперативниками карного розшуку під оперативним супроводом УСР в Тернопільській області. Незаконним виробництвом та збутом тютюну на Чортківщині займалися місцеві жителі.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Підпільний бізнес організував 33-річний житель Мельнице-Подільської селищної громади. У спільники взяв трьох своїх знайомих. Оскільки жодних дозволів та ліцензій на заготівлю тютюнових виробів вони не мали, то займалися цим підпільно.

Сировину закуповували у жителів Тернопільської області. Зберігали тютюн у приміщенні, яке належало одному із “підприємців”. Ініціатор справи закупив усе необхідне обладнання і разом зі спільниками сировину висушував та подрібнював. Продавали підакцизну продукцію через інтернет.

Організатору оголосили підозру відповідно до ч.3 ст 27 ч. 3 ст. 28, ч 1,2 ст 204 (незаконному придбанні з метою збуту, транспортуванні та зберіганні з цією метою, а також збуті незаконно виготовленого тютюну, вчинене організованою групою) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). 

Його спільникам – ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28, ч. 1,2 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту, транспортування та зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовленого тютюну, вчинене організованою групою). 

Порушникам загрожує до шести років позбавлення волі. Слідчі ГУНП в Тернопільській області, зібравши достатньо доказів, завершили кримінальне провадження та скерували справу до суду. Процесуальне керівництво здійснювала Тернопільська обласна прокуратура.

Залишити відповідь