Рекрутинг погано наповнює українську армію – нардеп

Політика

Нардеп Сергій Рахманін, член оборонного комітету Верховної Ради, висловив стурбованість щодо ефективності рекрутингу в українській армії. В інтерв’ю Українській правді він зазначив, що цифри рекрутованих значно менші від необхідних, що викликає розчарування.

Рахманін підкреслив, що рекрутинг не може суттєво вирішити проблеми збройних сил у країні, що веде масштабну війну. На його думку, рекрутинг є лише додатковим інструментом і не здатний повністю вирішити проблему забезпечення армії.

Водночас він зазначив, що деяким бригадам вдається ефективно залучати нових рекрутів і забезпечувати якісне навчання. Ці бригади мають менше проблем з особовим складом порівняно з тими, що покладаються переважно на офіційні рекрутингові центри, які не є достатньо заповненими.

Рахманін вважає, що держава повинна вивчити і масштабувати успішний досвід активного рекрутингу на всю країну, але наразі це не відбувається, і він не знає, чому так.

Раніше ми писали, що 17 вересня відбувся перший централізований обмін повістками в електронному форматі: усі повістки, підписані електронними підписами керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.Також нагадаємо, що Міністерство оборони найближчими днями має видати наказ, що забороняє мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років, які були визнані непридатними в мирний час і обмежено придатними у воєнний.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь