Італія продовжує потерпати від повені: є загиблі, а понад тисячу людей евакуювали

Політика, Світ

Шторм «Борис», що обрушився на Центральну та Східну Європу минулого тижня, завдав серйозних ударів по півночі Італії, спричинивши масштабні повені та зсуви ґрунту. Внаслідок цього двоє людей зникли безвісти, а близько тисячі мешканців були змушені евакуюватися з постраждалих районів.

Як повідомляє The Guardian у регіоні Емілія-Романья на півночі Італії закрито школи та призупинено залізничне сполучення. Особливо складна ситуація у селі Траверсара в провінції Равенна, де двоє людей вважаються зниклими після того, як річка Ламоне вийшла з берегів. У містечку Луго, де проживає близько 30 тисяч осіб, влада наказала евакуювати перші поверхи житлових будинків через небезпеку затоплення річкою Сеніо.

Національна пожежна служба Італії вже провела понад 500 рятувальних операцій, використовуючи навіть вертольоти для евакуації людей із затоплених будинків.

Раніше ми писали, що на тлі європейської повені у Будапешті Дунай вийшов з берегів. Пішла під воду набережна, де знаходиться будівля угорського парламенту.

Також нагадаємо, що чеське місто Опава у Мораво-Сілезькому краї зазнало численних руйнувань внаслідок масштабної повені, місцева влада оцінює збитки у мільярди крон.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь