Білий дім анонсував зустріч Зеленського з Байденом та Гарріс

Політика, Світ

Президент Володимир Зеленський наступного тижня здійснить візит у Сполучені Штати, де покаже український План перемоги чинному президенту Джо Байдена і кандидатам Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Про це повідомив речник президента Сергій Никифоров.

Під час візиту до США Зеленський виступить на Генеральній асамблеї ООН, а також зустрінеться з представниками американських оборонних та енергетичних компаній, українською громадою, зазначив Никифоров.

Глава держави на полях Генасамблеї ООН планує двосторонні переговори з лідерами країн і міжнародних організацій.

Крім того, Зеленський проведе зустріч із президентом США Джозефом Байденом, щоб «представити йому План перемоги», обговорити його деталі та підтримку Києва з боку Штатів, оголосив речник президента.«Президент України також планує зустрічі з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, представниками Конгресу Сполучених Штатів від обох партій і 45-м президентом США Дональдом Трампом», – додав він.

Білий дім вже підтвердив, що Байден і Зеленський зустрінуться у президентській резиденції в Вашингтоні 26 вересня. У Гарріс із Зеленським буде окрема зустріч, пише Голос Америки.

«У четвер, 26 вересня, президент Байден зустрінеться у Білому домі з президентом України Володимиром Зеленським, – йдеться у заяві прес-секретаря Білого дому Карін Жан-П’єр. – Віце-президент Гарріс також проведе окрему зустріч із президентом Зеленським у Білому домі. Лідери обговорять стан війни між росією та Україною, зокрема стратегічне планування України та підтримку Сполученими Штатами України у її захисті від російської агресії».

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський вже у вересні представить «План перемоги» президенту США Джо Байдену та кандидатам у президенти Сполучених Штатів – віцепрезидентці Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

Ймовірно, це станеться під час сесії Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь