У Литві судитимуть чоловіка, який малював путінські свастики

Політика, Світ

Мешканцю литовської Клайпеди висунули обвинувачення у порушенні громадського порядку після того, як він намалював літери Z в декількох місцях по всьому місту.

Про це повідомляє LRT.

За даними прокуратури, чоловік намалював літери Z на кількох будівлях та інших об’єктах міста 6-7 вересня.

Чоловік визнав свою провину, і в його будинку провели обшук. Спочатку його затримали, але згодом відпустили і зобов’язали періодично з’являтися в поліцію.

Чоловіка підозрюють у тому, що він намалював символ підтримки вторгнення росії в Україну з метою поширення пропаганди, що виправдовує агресію Кремля. Йому загрожують громадські роботи, штраф, обмеження або позбавлення волі на строк до двох років.Раніше на литовському прикордонному пункті відчепили від поїзда в напрямку Калінінградської області вагон з маркуванням «Z».

Це далеко не перший такий випадок. У липні 2022 литовські митники зупинили на кордоні товарняк із добривами, у якому відразу 5 цистерн були промарковані буквою Z.

Нагадаємо, парламент Молдови заборонив георгіївську стрічку, а також «путінські свастики» Z та V, які російські війська використовують під час вторгнення до України.

У центрі Барселони вандали розмалювали історичні пам’ятки символами «Z», які використовує російська армія в Україні.

У чорногорській Підгориці, в кафе під назвою «Рускі Бар», офіціанти на робочому одязі носили окупаційну символіку росіян. Посольство України надіслало ноту протесту.

Жителі Казахстану дедалі частіше негативно реагують на російських туристів, які приїжджаючи до країни, обклеюють свої автомобілі забороненою символікою «z». Тобто їх б’ють.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь