Що робити при пошкодженні телефона Леново після падіння

Життя
Що робити при пошкодженні телефона Леново після падіння

Компанія Lenovo була заснована в 1984 році. Ми знаємо цей бренд як виробника планшетів та надійних, довговічних комп’ютерів. Ці девайси мають свої недоліки і як будь-який пристрій, можуть ламатися. В цій статті розберемо, що робити в разі пошкодження смартфону Леново та коли потрібно звернутися до спеціалістів сервісного центру 2Мас.

Розбитий дисплей

Сучасні смартфони рідко коли вирізняються міцністю. Виробники мобільних пристроїв зазвичай акцентують більше уваги на збільшенні потужності процесора. Не остання роль належить дизайну, надійності. Але не дивлячись на всі фішки, гаджет як і раніше залишається крихким. Найбільше страждає матриця пристрою в результаті пошкодження. Його легко розбити, впустивши на тверду поверхню. Тому, насамперед, радимо клеїти захисне скло на поверхню LCD для додаткового захисту. Але цей аксесуар не завжди рятує.

Що робити в такому випадку? Для початку уважно огляньте дисплей смартфону після падіння. Якщо скло виконало свою головну функцію, то буде розбитий тільки цей шар.

Зрозуміти, що матриця пошкоджена доволі просто:

  • Екран девайсу не вмикається, або світиться білим;
  • Погіршилася чутливість тачскріна;
  • На поверхні модуля з’явилися світлі цятки;
  • Поява сітки тріщин у вигляді павутиння, сколів, чорних плям;

В цьому випадку самостійно усунути несправність не вийде. Краще звернутися до фахівців СЦ за професійною допомогою. Також для отримання додаткових консультаційних послуг можете завітати на сайт компанії та уточнити ціну заміни екрана в телефоні в сервісі Леново та скільки часу будуть відбуватися ремонтні роботи.

Не вмикається

Проблема може виникнути через системний збій або апаратний баг. Розберемося, чому це відбувається і чи можливо усунути недолік самостійно. Баг може бути викликаний:

  • Наявністю вірусів;
  • Помилками операційної системи;
  • Поломкою зарядного пристрою;
  • Засміченням гнізда зарядки;
  • Несправністю акумуляторної батареї;
  • Наявністю вологи всередині корпусу;

Якщо все ж не зрозуміли, що саме вийшло з ладу, радимо звернутися до спеціалістів сервісу Леново за професійною допомогою. Гаджету проведуть детальну діагностику, виявлять причину несправності та оперативно вирішать проблему.

В деяких випадках недолік можливо виправити самостійно. Декілька простих та доволі дієвих способів:

  1. Впевніться, що причина не в сівшій АКБ. Під’єднайте гаджет Lenovo до комплекту оригінального зарядного пристрою. Потім почекайте 30 хвилин та відключіть від мережі. Також переконайтеся, що ваші аксесуари справні. Огляньте кабель та адаптер на наявність механічних ушкоджень: сколи, деформація;
  2. Візуально оцініть, чи немає всередені роз’єму зарядки пилу чи сторонніх предметів, що застрягли. Чистку можно провести за допомогою зубочистки. Краще не використовувати голки чи металевих пінцетів, бо ненароком пошкодите запчастину всередині.

Залишити відповідь