Збудована у Львові козацька чайка «Пресвята Покрова» прибуде до Лондона

Політика

Легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова», яку 32 роки тому створили у Львові 28 вересня прибуде до Лондона, до Великої Британії

Про це повідомляють організатори.

«Цей легендарний човен, збудований у Львові в 1992 році за зразком бойового судна XVIII століття, вже пройшов близько 30 тисяч морських миль навколо Європи і тепер прибуде до столиці Великої Британії, – розповідають його творці. – Це більше, ніж просто подорож човна – це вшанування багатої морської історії України. Ви матимете можливість побачити на власні очі символ української морської спадщини, відчути дух козаків та їхню незламну силу».

На гостей, які зустрічатимуть чайку у порту Лондона, чекатиме церемонія привітання за участі офіційних осіб, розповіді про історичну важливість корабля та українську морську ідентичність, а також традиційні козацькі смаколики.

Нагадаємо, що у червні цього року на київському аукціоні Goldens картину Івана Марчука продали за рекордну для України суму. Пейзаж під назвою «Зійшов місяць на Дніпром» продали новому власнику за 250 тисяч доларів.У 2023 році на аукціоні творів сучасного мистецтва Sotheby’s продали пейзаж знаменитого художника Івана Марчука Тут спокій поселився.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь