Ярослава Магучіх може отримати звання найкращої легкоатлетки року у Європі

Політика

У Європі розпочалося голосування за найкращих легкоатлетів та легкоатлеток континенту у 2024 році. Імена переможців оголосять 26 жовтня на урочистій церемонії у Скоп’є.

Серед переможців може бути й українка Ярослава Магучіхеред них українка Ярослава Магучіх, повідомляє пресслужба Федерації легкої атлетики України.

У 2024-му Магучіх побила світовий рекорд зі стрибків у висоту, який тримався 37 років. На етапі Діамантової ліги у Парижі українка з першої спроби злетіла на 2,10 м, а менш ніж за місяць вона стала олімпійською чемпіонкою.

Крім Олімпійських ігор, влітку Ярослава Магучіх виграла всі турніри, в яких брала участь, включно з чемпіонатом Європи та фіналом Діамантової ліги.

Взимку їй також не було рівних. Єдиним турніром у приміщенні, з якого вона повернулася без «золота», став чемпіонат світу в Глазго, проте й там спортсменка виграла медаль, ставши срібною призеркою.Усі ці успіхи стали запорукою того, що Магучіх увійшла до списку легкоатлеток, які претендують на звання найкращої в Європі.

Голосування триватиме до 29 вересня на сайті Європейської легкої атлетики. Щоб проголосувати, потрібно обрати кандидатів та підтвердити свій голос, увійшовши в уже існуючий акаунт або створивши його.

Раніше ми писали, що олімпійська чемпіонака, українка та рекордсменка Ярослава Магучіх стала переможницею у секторі для стрибків у висоту. Фінал престижної серії легкоатлетичної серії змагань «Діамантова ліга» проходить у Брюсселі (Бельгія).

Нещодавно українські спортсмени здобули золоту та срібну медалі у веслуванні на байдарках і каное в останній день Паралімпіаді-2024 у Парижі..

Нагадаємо, що українська збірна 7 вересня на Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі виборола 5 золотих, 3 срібні та 4 бронзові медалі.

Україна здобула першу медаль Паралімпійських ігор – 2024 у Парижі у веслуванні на байдарках та каное. Її виборов 36-річний Микола Синюк.

Українські спортсмени взяли перше і друге місця у плаванні на 100 метрів вільним стилем у класі S12.

На Паралімпійських іграх в Парижі до складу збірної України увійшли майже півтори сотні атлетів. Порівняно з минулим роком, кількість заявок від нашої країни збільшилася на 27.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь