Російський диктатор вирішив не їхати до Мексики, яка є членом МКС

Політика, Світ

Міжнародний злочинець володимир путін не полетить до Мексики, яка підписала Римський статут, на інавгурацію обраної президентки Клаудії Шейнбаум, Україна просила арештувати лідера Кремля, якщо він приїде до цієї країни.

Про таке рішення диктатора повідомив директор латиноамериканського департаменту МЗС росії Олександр Щетинін в інтерв’ю RTVI.

«Ми таке запрошення отримали, ми вдячні мексиканській стороні за це», – сказав Щетинін.

За його словами, путін призначив свого представника, який буде представляти росію на заходах. Щетинін не пояснив причини відмови путіна, але додав, що начебто Москва діє згідно з наявною протокольною практикою і тими зобов’язаннями, які є у російського лідера.

Нагадаємо, що Євросоюз закликав усі держави, що ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов’язання. Зокрема йдеться про арешт російського диктатора володимира путіна на підставі ордера, виданого Міжнародним кримінальним судом.Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан заявив, що відмова Монголії арештувати главу рф володимира путіна при наявності відповідного ордеру на арешт не є приводом для розчарування.

Також нагадаємо, що під час візиту путіна 2 вересня у Монголію протестувальники влаштували пікет біля головної площі Улан-Батора, де російського диктатора зустрічала почесна варта.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь