В Україні з’явиться центр обміну й аналізу інформації про кіберзагрози

Політика

В Україні з’явиться центр обміну й аналізу інформації про кіберзагрози. Фахівці будуть використовувати найкращі європейські практики, зокрема за моделлю ISAC.

Таке рішення на засіданні 19 вересня ухвалив Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК), повідомила Рада національної безпеки і оборони, йдеться в повідомленні РНБО у Фейсбуці.

«Значну увагу учасники засідання приділили забезпеченню сталої роботи мобільного зв’язку та інтернету в умовах воєнного стану. Компанії сектору телекомунікацій постійно зазнають кібератак з боку російських хакерів. З метою покращення взаємодії у реагуванні на такі загрози учасники підтримали ініціативу щодо створення у галузі центру обміну та аналізу інформацією про кіберзагрози з використанням найкращих європейських практик, зокрема за моделлю ISAC», – сказано в повідомленні.

Крім того, на засіданні розглянули питання та ухвалили рішення щодо забезпечення безперервної роботи електронних комунікаційних мереж під час відключень електроенергії.

Також було ухвалено низку рішень, спрямованих на розвиток сфери кібербезпеки в державі. Серед них – започаткування національної ініціативи щодо сприяння посиленню ролі жінок у кібербезпеці та забезпечення гендерної рівності, упровадження автоматизованої платформи з моніторингу реалізації Стратегії кібербезпеки України (CyberTracker), що дасть змогу покращити стратегічне планування у цій сфері.Крім того, в закритому режимі було розглянуто окремі питання, спрямовані на зміцнення національної кіберстійкості.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки й оборони про створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь