План перемоги розрахований на швидкі рішення партнерів, – Зеленський

Політика

Президент Володимир Зеленський заявив, що план перемоги, який він презентує невдовзі, вимагатиме рішень партнерів з жовтня до грудня 2024 року.

Про це він заявив на пресконференції з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Президент зауважив, що в першу чергу буде обговорювати план перемоги з президентом США Джо Байденом, адже там є пункти, які залежать саме від його волі.

Також президент озвучив графік його реалізації.

«План розрахований на рішення, які повинні статися з жовтня до грудня [2024 року] і не затягувати ці процеси. Тоді, ми вважаємо, що план спрацює», — сказав Зеленський.Глава держави подякував очільниці Єврокомісії за спільну роботу над Формулою миру та підкреслив, що це єдиний формат справедливого завершення війни росії проти України.

Президент додав, що в припиненні війни зацікавлена не тільки Україна, а й увесь світ.

Мир – це «не заморозка війни» та маніпулювання нормами міжнародного права, додав він.

«Ми маємо максимально посилити Україну, щоб до кінця року відбувся Саміт миру, який зможе поставити крапку на цій війні. Мир повинен бути надійним і таким буде, я в цьому впевнений», – сказав Зеленський.

Україна повністю підготувала План перемоги, який не передбачає жодного заморожування війни.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський вже у вересні представить «План перемоги» президенту США Джо Байдену та кандидатам у президенти Сполучених Штатів – віцепрезидентці Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

Ймовірно, це станеться на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь