Столтенберг закликав ЄС не конкурувати з НАТО в оборонних питаннях

Політика, Світ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який завершує свою каденцію, висловив застереження проти того, щоб оборонні зусилля Європейського Союзу копіювали або конкурували з НАТО.

Він наголосив на важливості уникнення дублювання оборонних структур, зважаючи на обмежені фінансові та людські ресурси в Європі. Столтенберг позитивно оцінив збільшення оборонних зусиль ЄС, але підкреслив, що вони не повинні послаблювати НАТО.

Зокрема, Альянс стурбований розширенням військового штабу ЄС та створенням окремих командних структур і сил швидкого реагування. Це може ускладнити управління конфліктами та зменшити ресурси для НАТО. Також критикується ідея ЄС створити власні військові стандарти, які відрізнятимуться від натовських, що може ускладнити взаємодію та закупівлі в рамках ЄС.

Раніше ми писали, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ймовірність досягнення миру між Україною та росією залежить від збільшення постачання зброї українським військовим.

Також нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив скептицизм щодо попереджень диктатора володимира путіна на тлі обговорень про можливість надання Україні права завдавати дальніх ударів по території росії.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь