План перемоги України буде відкритий всім — Зеленський

Політика

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського на зустрічі з журналістами 20 вересня.

«Ми заявили, що готові бачити росію на другому саміті миру, тому що всі наші союзники, включаючи найближчих, які на нашому боці і завжди проти російської агресії – всі сказали, що Росія повинна бути на другому саміті. Бо воює росія проти України. Не може без однієї зі сторін бути закінчення війни», – сказав Зеленський.

Наразі, за його словами, Україна активно працює над планом перемоги, три пункти якого уже підготовлені, зустрічі в онлайн форматі відбулись.«Ще будуть зустрічі офлайн і онлайн. І, як ми сказали на початку листопада, весь план буде готовий. Це буде старт і фундамент для того, щоб говорити у будь-якому форматі з росією. У будь-якому форматі, з будь-якими її представниками, бо буде план і є що показати. Якщо їм не подобається, буде зрозуміло їх реакція на конкретику, а не просто взагалі – ми нічого не хочемо і будемо продовжувати війну. Хоча я вважаю, на сьогодні вони саме так і хочуть, просто продовжувати», – запевнив президент.

Крім цього Зеленський зазначив, що план перемоги передбачає швидкі і конкретні кроки стратегічних партнерів України упродовж із сьогодення до кінця грудня.

«Конкретні дії, які залежать виключно від партнерів, і вже ніхто мені не скаже, що це залежить від російської сторони. План просто є мостом до саміту миру і до будь-якого етапу закінчення війни. Міст, який посилює Україну. Посилює її політично, з точки зору зброї, і в розумінні того, яким буде наше майбутнє після війни. План буде презентований президенту Байдену, кандидатам в президенти США і всім іншим партнерам. На мою думку, план буде відкритий всім, в тому числі, суспільствам в різних країнах. І росія повинна його бачити. Тому що цей план посилює Україну. І вони мають про це знати», – констатував глава держави.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня в Нью-Йорку під час Генасамблеї ООН. Зустріч запланована на понеділок, 23 вересня.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час своєї останньої закордонної поїздки як глави японського уряду до Сполучених Штатів проведе окрему зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь