Зеленський назвав дату зустрічі з Трампом, Гарріс та Байденом

Політика

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського на зустрічі з журналістами.

Він зазначив, що під час свого візиту у США наступного тижня точно зустрінеться з опоненткою Трампа – кандидаткою на пост президента від Демократичної партії Камалою Гарріс. Зеленський хоче дізнатися, що вона думає з приводу цього плану перемоги України.

“Як я вам сказав: в плані є не тільки те, що треба сьогодні від Байдена. Але в плані є те, що ми будемо мати іншу ситуацію після листопада. Тобто в США буде новий президент. І треба з кожним із претендентів говорити, а як вони до цього ставляться. І також я буду говорити з Конгресом. Мені потрібна їх підтримка в цій справі”, – пояснив президент.Щодо зустрічі з Трампом Зеленський сказав: “Обов’язково, так. Я бачив його повідомлення у ЗМІ, наші команди у контакті. Головне, щоб час був. Я не заглядатиму у майбутнє, але гадаю, що для обох нас це буде важливо”.

За словами президент, зустріч з Дональдом Трампом, ймовірно, відбудеться 26-27 вересня.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня в Нью-Йорку під час Генасамблеї ООН. Зустріч запланована на понеділок, 23 вересня.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час своєї останньої закордонної поїздки як глави японського уряду до Сполучених Штатів проведе окрему зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський вже у вересні представить «План перемоги» президенту США Джо Байдену та кандидатам у президенти Сполучених Штатів – віцепрезидентці Камалі Гарріс і Дональду Трампу. Ймовірно, це станеться на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь