Британська розвідка оцінила наслідки удару по складу у Торопці

Політика

Удар по російському складу боєприпасів у населеному пункті Торопець Тверської області позначиться на операціях російських сил, зокрема в Курській області.

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії від суботи, 21 вересня.

В огляді зазначається, що уражений у ніч проти 18 вересня стратегічний склад боєприпасів у Торопці, розташований приблизно за 500 км від України, був одним із найбільших у росії та містив понад 30 тисяч тонн снарядів.

Британська розвідка вважає, що причиною ураження складу стало неналежне зберігання боєприпасів, які залишились вразливими до ударів дронів, попри модернізацію у 2018 році після інцидентів з детонацією.

Це спричинило «ланцюгову реакцію каскадних детонацій в системі бункерів, що призвело до величезних втрат боєприпасів», йдеться в огляді.«Російська протиповітряна оборона продовжує зазнавати труднощів у протидії українським операціям із нанесення далекобійних ударів, незважаючи на те, що стверджує, що перехопила понад 50 БПЛА під час цієї атаки», – зазначає розвідка Міноборони Британії.

Там констатують, що удар по складу, найімовірніше, негативно вплине на російські наземні операції, особливо в Курській області.

Нагадаємо, що наразі палає та детонує склад у Тихорецькому районі Краснодарського краю росії, куди українські дрони залетіли вночі 21 вересня.

За даними  проєкту Defense Express,під Тихорецьком Краснодарського краю росії вночі 21 вересня була атакована 719 база артилерійських боєприпасів. Туди росіяни зводили північнокорейські снаряди.

Вночі 21 вересня ймовірно українські дрони прилетіли на 23-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ. Місцеві жителі повідомляють про сильні вибухи біля селища Жовтневе Тверської області рф.

У ніч на 21 вересня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних Сил ЗСУ було виявлено та здійснено супровід 25-ти засобів повітряного нападу противника.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь