Повз Данію пропливе судно з небезпечним російським вантажем

Політика, Світ

Морська адміністрація Данії заявила, що відстежує переміщення судна Ruby, що містить 20 тисяч тонн російського нітрату амонію – добрива, яке також використовується для виготовлення вибухівки.

Про це повідомляє DR.

Судно під мальтійським прапором Ruby в суботу, 21 вересня, має зайти у данські територіальні води та перетнути протоку Великий Бельт між данськими островами Зеландія і Фюн. У відомстві заявили, що вони стежать за судном.

«Морській адміністрації Данії відомо про обмежену маневреність судна і те, що воно навантажене небезпечним вантажем. З огляду на це ми встановили низку умов для забезпечення безпеки судноплавства», – йдеться в заяві відомства.

Серед іншого, Ruby зобов’язали стати на буксир під час проходження у водах Данії, а на борту судна перебуває данський лоцман, який допоможе прокласти найбільш безпечний шлях.На судно звернули увагу на початку вересня, коли воно намагалось зайти в норвезький порт Тромсе, пославшись на пошкодження після шторму. Але і Норвегія, і пізніше Швеція відмовились його приймати.

Кількість нітрату амонію на борту Ruby достатня, щоб у разі загорання спричинити потужний вибух – усемеро потужніший, ніж у порту Бейрута у 2020 році, який призвів до загибелі понад 200 людей.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, запровадивши нові санкції проти шістьох фізичних і понад 40 юридичних осіб з Ірану, Китаю та росії.

Раніше ми писали, що Суд Євросоюзу відхилив колективний позов російських олігархів Михайла Фрідмана, Петра Авена і Германа Хана, які вимагали зняти з них санкції ЄС

Також нагадаємо, що посли Європейського Союзу дали зелене світло на продовження санкцій проти рф. Водночас Брюссель ухвалив рішення виключити із санкційного списку Микиту Мазепіна.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь