У Польщі оголосили звинувачення особі, яка лякала людей підривом дамб

Політика, Світ

Затриманому напередодні через поширення дезінформації про підрив протипаводкових бар’єрів на півдні Польщі, оголосили звинувачення. Ним виявився 26-річний поляк Якуб Л.

Про це повідомляє RMF FM.

За словами речника Національної прокуратури Польщі Пшемислава Новака, Якубу Л. висунули звинувачення у перешкоджанні рятувальній операції та привласненні державної функції. За першим звинуваченням йому загрожує до п’яти років позбавлення волі, за іншим – штраф, обмеження чи позбавлення волі строком до року.

Чоловік протягом 16-19 вересня у гміні Черниця Нижньосілезького воєводства видавав себе за солдата Служби військової контррозвідки, цікавився слабкими місцями в захисті протипаводкових дамб і розповідав про нібито плани їх підірвати.

За словами Новака, затриманий визнав свою провину і дав пояснення. Найближчим часом суд має обрати йому запобіжний захід.Іншого затриманого у справі чоловіка допитали як свідка і відпустили, додав речник Національної прокуратури Польщі.

Як відомо, Центральна та Східна Європа потерпає від повеней, жертвами яких стали вже щонайменше 24 людини.

Нагадаємо, що на підтопленому паводком півдні Польщі поліція зафіксувала вже 13 випадків мародерства, правоохоронці оперативно борються з цими інцидентами.

У місті в польській Сілезії під час робіт, пов’язаних з підготовкою до повені, виявили нерозірваний снаряд часів Другої світової війни.

Днем раніше Дунай у Будапешті вийшов з берегів і почав затоплювати вулиці.

Раніше повідомлялося, що повінь на Дунаї рухається у нижню частину течії і досягла території Угорщини, в країні посилено готуються до підвищення рівня води.

Вчора, 17 вересня, в Польщі підтвердили загибель ще двох людей внаслідок повені, що охопила південний захід країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь