США розширять співпрацю у сфері морської безпеки з кількома країнами

Політика, Світ

Лідери Австралії, Індії, Японії та США оголосять про нові ініціативи в сфері безпеки в Індійському океані під час чотиристоронньої зустрічі країн групи Quad, яка відбудеться 21 вересня 2024 року. Ця зустріч відбуватиметься на фоні зростання військової активності Китаю в регіоні та напруженості в Південно-Китайському і Східно-Китайському морях.

Про це повідомляє Reuters.

Під час саміту, який стане шостим у рамках Quad, американський президент Джо Байден разом із прем’єр-міністрами Австралії Ентоні Альбанізом, Індії Нарендрою Моді та Японії Фуміо Кішідою обговорять розширення Індо-Тихоокеанського партнерства. Серед основних ініціатив — спільні операції берегової охорони та посилення співпраці у сфері військової логістики.

Також планується підтримка регіонів Тихого океану і Південно-Східної Азії через надання критично важливих і безпекових технологій, зокрема нової відкритої мережі радіодоступу. Ці зусилля спрямовані на протидію зростаючому впливу Китаю у сфері безпеки на тихоокеанських островах.

Аналітики вважають, що ці кроки є чітким сигналом для Китаю, підкреслюючи посилення акценту Quad на безпекові питання. Індія, яка традиційно уникала участі в військових альянсах, може змінити своє ставлення через агресивну поведінку Китаю в морській сфері.Раніше ми писали, що три китайські військові судна, в тому числі авіаносець, без дозволу ввійшли до прилеглої зони територіальних вод Японії.

Також нагадаємо, що Австралія приєдналася до тихоокеанських лідерів, щоб оголосити про велику поліцейську ініціативу з метою посилення координації внутрішньої безпеки у регіоні на тлі протистояння поширенню впливу Китаю.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь