Рецензія на фільм “Огидні” (2024)

Війна

Американський фільм «Огидні» (Uglies) 2024 року, режисера МакДжі, став спробою перенести на екран популярну молодіжну антиутопію Скотта Вестерфельда. Стрічка занурює нас у майбутнє, де людство, стикнувшись з екологічною катастрофою, знайшло дивний спосіб виживання: стандартизована краса і генетично модифіковані рослини.

Сюжет

Фільм розгортається у світі, де всі підлітки мріють про день, коли їм виповниться 16, адже саме тоді вони піддаються хірургічній процедурі, яка перетворює їх на ідеальних красенів та красунь. Головна героїня, Теллі, з нетерпінням чекає цього моменту, але зустріч зі зміненим найкращим другом змушує її засумніватись у правильності цього світу. Вона дізнається про існування руху опору, який бореться за природну красу і свободу вибору.

фільм "Огидні" (2024)
епізод з фільму

Відгуки критиків і глядачів на фільм “Огидні”

  • Двояке сприйняття: Фільм отримав досить неоднозначні відгуки як від критиків, так і від глядачів. Одні захоплюються його візуальною складовою, цікавою ідеєю і акторською грою, інші критикують передбачуваний сюжет, деякі сюжетні лінії і відсутність глибини.
  • Зовнішня оболонка без змісту: Багато хто зазначає, що фільм більше фокусується на зовнішніх ефектах і створює яскраву картинку дистопічного світу, але не заглиблюється в психологічні проблеми персонажів і соціальні питання, які порушує.
  • Поверхневий підхід до важливих тем: Деякі критики вважають, що фільм торкається таких важливих тем, як стандарти краси, свобода вибору, тиск суспільства, але робить це надто поверхнево і спрощено.
  • Молодіжний фільм з потенціалом: Незважаючи на недоліки, багато глядачів відзначають, що фільм цікавий для підліткової аудиторії і може спонукати до роздумів про власну індивідуальність і цінності.

Рейтинги і оцінки

Фільм “Огидні” (Uglies), який вийшов у 2024 році, зібрав різні оцінки на популярних платформах. Ось деякі з них:

  1. IMDb – 6.3/10
    На IMDb фільм отримав середню оцінку 6.3 на основі голосів глядачів. Відгуки часто наголошують на сильних візуальних ефектах, але деякі критикують сюжет за передбачуваність.
  2. Rotten Tomatoes
    • Оцінка критиків: 65% (свіжість)
      Критики на Rotten Tomatoes відзначили фільм за його соціальний підтекст і цікаве бачення майбутнього, але деякі рецензії підкреслювали недостатню глибину персонажів.
    • Оцінка аудиторії: 70%
      Глядачі дали вищі оцінки, похваливши динамічність сюжету та візуальну складову.
  3. Metacritic
    • Оцінка критиків: 58/100
      На Metacritic критики визнали фільм посереднім, зазначивши, що він не досяг високого рівня адаптації книги, на якій базується.
    • Оцінка глядачів: 6.5/10
      Глядачі оцінили фільм трохи краще, ніж критики, хоча й відзначали, що сценарій міг би бути сильнішим.
  4. Letterboxd – 3.2/5
    На Letterboxd фільм отримав середню оцінку 3.2, користувачі хвалять його за стиль і концепцію, але критикують за те, що він не повністю розкрив потенціал свого сюжету.

Наші враження від фільму

«Огидні» – це візуально привабливий фільм, який піднімає актуальні питання про сучасне суспільство і культ краси. Однак, незважаючи на цікаву задумку, фільм не до кінця розкриває свій потенціал і залишає відчуття незавершенності. Це швидше розважальний фільм для підліткової аудиторії, ніж глибока соціальна драма.

«Огидні» – це неоднозначний фільм, який викликає різні емоції і думки. Він змушує задуматися про те, якими ми хочемо бути і яким бачимо своє майбутнє. Однак, щоб стати справді культовим фільмом, йому бракує глибини і оригінальності.

Можливо Вам буде цікаво: Перші враження від дорами “Fragile” (2024)

Залишити відповідь