Санду почала кампанію з переобрання на посаду президента Молдови

Політика, Світ

Президентка Молдови Мая Санду розпочала кампанію з переобрання, провівши мітинг у Кишиневі 20 вересня. Вибори відбудуться паралельно з референдумом щодо вступу країни до ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Санду зібрала близько трьох тисяч прихильників, тоді як її суперник, колишній прокурор Олександр Стояногло, виступив перед сотнею людей.

Санду засудила російське вторгнення в Україну, назвавши росію та корупцію найбільшими загрозами для Молдови. Вона підкреслила, що для її покоління основною метою є інтеграція в європейську спільноту.

Центральна виборча комісія вже зареєструвала чотирьох кандидатів на вибори 20 жовтня, а їхня кількість може зрости до 12 після розгляду поданих підписів. Серед конкурентів – Ренато Усатий та колишній прем’єр-міністр Васілє Тарлєв.Санду має підтримку близько 27% виборців, тоді як Усатий і Стояногло – близько 11,5%. Опитування показують, що близько 48% жителів готові голосувати за конституційні поправки для вступу до ЄС, а 37% виступають проти.

Раніше ми писали, що Молдова отримає від Канади пільговий кредит на 120 мільйонів канадських доларів (близько $92 мільйонів) для допомоги у прийомі українських біженців.

Також нагадаємо, що на президентських виборах 2024 року Молдова відкриє на території росії лише п’ять виборчих дільниць для своїх громадян, які там проживають і захочуть голосувати.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь