Президент США доручив «зрушити небо та землю» заради надання допомоги Україні

Політика

Президент США Джо Байден доручив докласти всіх можливих зусиль для надання Україні всієї необхідної допомоги, включаючи військову, щоб підтримати її на шляху до перемоги.

Це стало відомо з інтерв’ю Майкла Карпентера, директора по Європі в Раді з питань національної безпеки США.

Карпентер зазначив, що Байден прагне поставити Україну в найсильнішу позицію до кінця свого президентського терміну і доручив своїм співробітникам забезпечити максимальну підтримку. Це стосується як військової допомоги, так і енергетичної безпеки, що була включена до квітневого законопроекту щодо додаткового фінансування.

Хоча остаточна реакція Байдена на майбутній план перемоги, який наступного тижня представить Володимир Зеленський, залишається невідомою, Байден продовжує активні дискусії щодо надання Україні далекобійних засобів, які можуть бути використані для атак углиб території росії.

Раніше ми писали, що конгресмен Джиммі Панетта, представник Демократичної партії США, висловив впевненість, що в разі перемоги Камали Гарріс на президентських виборах Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну у війні проти росії.Також нагадаємо, що США розглядають можливість відправити Україні ракети середньої дальності для винищувачів F-16 у межах нового пакета військової допомоги на $375 мільйонів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь