ПОСЛАННЯ СУПРОТИВНИКАМ”. США ВИПРОБУВАЛИ РАКЕТУ, ЯКА ЗДАТНА ДОЛЕТІТИ ДО РФ

Війна

ПОСЛАННЯ СУПРОТИВНИКАМ”. США ВИПРОБУВАЛИ РАКЕТУ, ЯКА ЗДАТНА ДОЛЕТІТИ ДО РФ

Американські військові льотчики і моряки 17 вересня завершили імітаційне випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman ІІІ

Про це 19 вересня повідомила пресслужба авіабази Оффут (штат Небраска), де проходили випробування.

Ідеться про імітацію електронного запуску ракети (SELM). Згідно з релізом, такі випробування без реального запуску проводять двічі на рік.

Майор Раун Карнлі, помічник директора з операцій 625-ї ескадрильї стратегічних операцій Військово-повітряних сил США, яка брала участь у випробуванні, розповів, що такі перевірки допомагають підтвердити, що система працює як належить. 625-та ескадрилья зокрема забезпечує комплекс даних для націлювання ракети.

Карнлі, коментуючи ці випробування, сказав, що “забезпечення стійкості і боєздатності американських ядерних сил не лише дає змогу громадянам США спати спокійно вночі, а й забезпечує глобальну стабільність”.

“Це також послання нашим союзникам і супротивникам: міжконтинентальні балістичні ракети ядерної тріади життєздатні й готові будь-якої миті стати на захист нашої свободи і свободи наших союзників”, – додав він.

Ракети типу Minuteman (це була Minuteman І) США розгорнули на початку 1960 років, зараз на озброєнні США 400 ракет Minuteman ІІІ, повідомляють на сайті ВПС США. Це твердопаливні ракети вагою 36 т. Їхня швидкість – 23 маха або 24 тис. км/год, дальність ракети – 6 тис. миль (9,6 тис. км). Відстань від, наприклад, Москви до Небраски становить приблизно 8,5 тис.км.Ключову роль у стратегічних випробуваннях, які проводять США, відіграє так званий літак судного дня – повітряний командний пункт ВМС США E-6B Mercury, зазначає The Aviationist. E-6B Mercury забезпечує командування й управління як підводними комунікаціями ВМС США, так і стратегічними силами ВПС США, пояснює ЗМІ.

ПУТІН НАКАЗАВ ЗРОБИТИ АРМІЮ РФ ДРУГОЮ ЗА ЧИСЕЛЬНІСТЮ У СВІТІ, АЛЕ ЦЕ ВІДЧАЙ, – ОГЛЯДАЧ THE TELEGRAPH
Сили Кремля незабаром можуть стати другими за чисельністю у світі, але це може означати ще більше втрат.

Тяжкохворий Брюс Вілліс може не дожити до 70-річчя: стан його здоров’я погіршився
У знаменитого американського актора, зірки “Міцного горішка” Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров’я

ЛИТВА ДЕМОНТУЄ ЦІЛУ ТЕЦ, ЩОБ ПЕРЕДАТИ ЇЇ УКРАЇНІ – ФОН ДЕР ЛЯЄН
Президентка ЄК повідомила, що наразі на підтримку енергетичної безпеки України вже було виділено щонайменше 2 млрд євро

Залишити відповідь