росія не братиме участі у другому Саміті миру

Політика, Світ

російська федерація офіційно відмовилася брати участь у другому Саміті миру.

Про це заявила офіційний представник МЗС росії Марія Захарова.

Вона назвала підготовку другого Саміту миру «черговим проявом шахрайства англосаксів та їхніх українських маріонеток».

За її словами, вони хочуть «протягнути абсолютно нежиттєздатну «формулу Зеленського» як безальтернативну основу розв’язання конфлікту, домогтися її підтримки з боку світової більшості та від її імені висунути росії ультиматум про капітуляцію».

«Ми в таких «самітах» участі не братимемо», – сказала Захарова.Представник МЗС також повторила меседж російських пропагандистів про нібито готовність рф до «політико-дипломатичного врегулювання» загарбницької війни та готовність «до обговорення справді серйозних пропозицій, що враховують ситуацію «на землі».

Захарова назвала «продовженням терору» проти населення росії взяття ЗСУ під контроль населених пунктів у Курській області та прохання президента Володимира Зеленського до партнерів про дозвіл на удари західною зброєю вглиб території держави-агресора.

«Ми з терористами розмовляти не будемо», – підсумувала Захарова.

Напередодні міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав держави, які не брали участі у першому Саміті миру у Швейцарії, переглянути позицію та долучитися до наступного. Сибіга заявив, що запропонованій Києвом Формулі миру немає альтернатив.

Нагадаємо, що глава МЗС України Андрій Сибіга 13 вересня провів у Києві зустріч із главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом. Вони обговорили шляхи пришвидшення оборонної підтримки України.

Глава Міністерства закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс заявив, що Литва підтримує всі європейські санкції проти Ірану через його постачання ракет росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь