Ізраїль знищив тисячі установок «Хезболли” на півдні Лівану

Політика, Світ

Армія Ізраїлю (ЦАГАЛ) атакувала військові об’єкти «Хезболла» на півдні Лівану. Знищені тисячі установок терористів, якими вони планували обстрілювати ізраїльську територію.

Про це повідомляє  речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі.

Останні ізраїльські удари були нанесені після того, як вдень у суботу винищувачі завдали ударів по близько 180 цілях на півдні Лівану. Вони знищили тисячі стволів ракетних установок, підготовлених для атак на Ізраїль.

Водночас, офіційні особи запровадили нові обмеження для жителів Хайфи та північних районів Ізраїлю, адже країна готується до ймовірного широкомасштабного нападу ліванських терористів у найближчі години, після важких ударів внаслідок численних атак за останні дні.

Прес-секретар ЦАГАЛу, контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що в суботу з Лівану було випущено близько 100 ракет по північному Ізраїлю.

На тлі бойових дій прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу в суботу ввечері провів консультації з міністрами та вищими посадовими особами оборонного відомства з питань безпеки.

Хагарі сказав, що можуть бути додаткові зміни в керівних принципах залежно від розвитку подій, і попередив, що ракети можуть бути запущені по Ізраїлю в найближчі години.

«Якщо будуть якісь подальші зміни, вночі чи завтра, ми негайно оновимо. Цілком можливо, що в найближчі терміни по Ізраїлю можуть бути запущені ракети та інші загрози. Ми просимо вас дотримуватися вказівок Командування тилу», – сказав він.

Головнокомандувач військово-повітряних сил Ізраїлю генерал-майор Томер Бар сказав, що армія країни перебуває у найвищій бойовій готовності.

В армії оборони Ізраїлю повідомили, що впродовж дня 21 вересня, військові уразили близько 290 цілей, зокрема тисячі стволів ракетних установок і додаткову терористичну інфраструктуру.

Починаючи з другої половини дня, за вказівкою розвідувального управління ЦАГАЛу, ізраїльські військові атакували близько 290 цілей, включаючи тисячі стволів ракетних установок, а також додаткову терористичну інфраструктуру в декількох районах на півдні Лівану.

«За останні кілька годин, під час додаткової серії ударів, ЦАГАЛ завдав близько 110 ударів по терористичних цілях «Хезболли», зокрема по пускових установках і об’єктах терористичної інфраструктури в багатьох районах на півдні Лівану», – йдеться у повідомленні.

Також у ЦАГАЛ повідомили, що після того, як нещодавно у районі долини Джезріл пролунали сирени, було виявлено приблизно 10 снарядів, що летіли з Лівану на ізраїльську територію. Більшість снарядів були перехоплені, а також виявлений один снаряд, що впав у цьому районі. Інцидент перебуває на стадії розслідування.

Раніше ми писали, що під час удару по Бейруту, здійсненого ізраїльськими військовими, було ліквідовано Ібрагіма Акіла, голову Оперативного підрозділу Хезболли і командира елітних сил Радван.

Також нагадаємо, що у п’ятницю, 20 вересня, з Лівану по північній частині Ізраїлю було запущено 150 ракет. Даних про загиблих та поранених ще немає.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь