Зросла кількість постраждалих внаслідок ворожого обстрілу Харкова

Політика

У Харкові зросла кількість постраждалих через ворожий авіаудар ввечері у суботу, 21 вересня, до 21 особи. Обстріл міста був здійснений окупантами з літака над Бєлгородом (рф).

Про це передає Харківська обласна прокуратура.

«Сьогодні близько 23.00 ворог здійснив масований обстріл міста Харків. Як і вчора, ворог використовував літак Су-34, який з міста Бєлгород російської федерації здійснив пуск трьох керованих авіаційних бомб», – розповів керівник облпрокуратури Олександр Фільчаков.

Зазначається, що за попередніми даними, противник використав ФАБ-250 УМПК.

Одна з двох КАБів влучила у місті Харкові у Шевченківскьому районі в 5 метрах від 16-поверховлго житлового будинку. А місце «прильоту» другої наразі встановлюється.«Третя керована авіабомба влучила на території Малоданилівської ОТГ в районі житлового масиву», – передав представник Харківської облпрокуратури.
У місті Харків у Шевеченківському районі через бомбову атаку були пошкоджені три житлові багатоповерхівки, знищені дев’ять цивільних транспортних засобів і 20 – пошкоджені.
Як розповів о 00.44 керівник ОВА Олег Синєгубов, внаслідок російського обстрілу Харкова загалом постраждали 13 людей від 8 до 84 років. Чиновник додав, що серед них троє дітей: 17, 17 та 8 років.

«Двоє людей у важкому стані. Троє у легкому. Всі інші – у середньому. Госпіталізовано 6 людей», – передав глава ОВА.
Але згодом він уточнив, що кількість постраждалих збільшилася до 18 людей, й у більшості – гострі реакції на стрес.

Проте вже о 02.07 керівник ОВА поінформував, що вже 21 постраждалий внаслідок російської бомбової атаки на Харків звернувся за медичною допомогою.

В ДСНС також поінформували, що через ворожий обстріл було пошкоджено скління та фасади 7 багатоквартирних будинків, дошкільного навчального закладу, а також 21 автомобіль.

«З житлового 16-типоверхового будинку, біля якого влучила ворожа бомба, евакуйовано 68 осіб», – розповіли рятувальники.
Крім того, вогнеборці ліквідували пожежі 4 авто на загальній площі 50 «квадратів». Також проводились роботи з розбирання зруйнованих конструкцій входу до під’їзду багатоповерхівки.

«До ліквідації ворожого удару залучались 8 одиниць техніки та 44 рятувальника ДСНС», – передали надзвичайники.

Нагадаємо, у суботу 21 вересня близько одинадцятої вечора у Харкові пролунали вибухи через ворожу повітряну атаку із застосуванням керованих авіабомб.

Як передали представники місцевої влади, було зафіксовано влучання у житлову багатоповерхівку у Шевченківському районі. Також повідомлялося про понад десять постраждалих, серед яких троє неповнолітніх, зокрема одна дитина.

У Малоданилівській громаді Харківської області внаслідок ворожого удару, завданого вночі, були пошкоджені кілька будинків, підприємство та будівля місцевого управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. Це сталося у селі Чайківка.

За останню добу з 21 на 22 вересня, втрати росіян на фронті становили 1500 солдатів, 52 бойових броньованих машин і дві реактивні системи залпового вогню.

На фронті протягом доби 21 вересня і до вечора було зафіксовано 125 бойових зіткнень. Понад половина з них відбулися на Покровському, Лиманському та Курахівському напрямках.

Нагадаємо, що вночі та зранку росіяни 17 разів обстріляли прикордонні території та населені пункти Сумської області, загинула одна людина.

Російські терористи обстріляли чергову лікарню у Харкові. Пацієнти отримали осколкові поранення.

За останню добу, 20 вересня, атакували Дніпро та Кривий Ріг Дніпропетровської області. Загалом троє людей загинули, четверо були поранені.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь