Фото: у росії вибухнула нова міжконтинентальна ракета

Політика, Світ

На російському космодромі «Плесецьк» вибухнула міжконтинентальна балістична ракета «Сармат».

Про це повідомляють Defense Express та OSINT-аналітики. OSINT-аналітик MT_Anderson оприлюднив супутниковий знімок російського космодрому «Плесецк». Він ілюструє результат невдалого випробування російської міжконтинентальної балістичної ракети, ймовірно, у проміжку з 20 по 22 вересня 2024 року.

Пуск ракети відбувся з шахтної пускової установки. Пуск був невдалим і завершився масштабним вибухом. На місці шахти залишився тільки кратер.

Як зазначили у Defense Express, вибух міжконтинентальної ракети при випробувальному старті – це катастрофа. Схожий випадок стався у жовтні 1960 року на космодромі «Байконур» при першому випробувальному старті міжконтинентальної балістичної ракети Р-16, який спричинив великі жертви та руйнування.«Сармат» – стратегічний ракетний комплекс 5-го покоління шахтного базування з важкою міжконтинентальною балістичною ракетою. Про успішний запуск росія оголосила навесні 2022 року і вже того ж року нібито поставила «Сармат» на озброєння.

Ракета на рідкому паливі має дальність польоту 18 000 км, стартову масу – понад 208 т, довжину – 35,3 м, діаметр – 3 м. Здатна нести до 10 тонн корисного навантаження в різній комбінації бойових головок.

У 2022 році в росії продемонстрували ядерну ракету «Сармат», називаючи її найпотужнішою в світі. Також у Москві вчергове погрожують їх серійним виробництвом.

Раніше CNN повідомило, що 20 лютого 2023 рф провела випробувальний запуск ракети «Сармат», але він виявився невдалим.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь