КРІПАЦТВО НЕ СКАСУВАЛИ”: БОЄЦЬ ЗСУ САМОВІЛЬНО ЗАЛИШИВ ВІЙСЬКОВУ ЧАСТИНУ, ДУМКА МЕРЕЖІ РОЗДІЛИЛАСЯ

Війна

КРІПАЦТВО НЕ СКАСУВАЛИ”: БОЄЦЬ ЗСУ САМОВІЛЬНО ЗАЛИШИВ ВІЙСЬКОВУ ЧАСТИНУ, ДУМКА МЕРЕЖІ РОЗДІЛИЛАСЯ

Військовослужбовець на фронті вже п’ять років

Військовослужбовець ЗСУ Сергій Гнезділов оголосив про те, що пішов у самовільне залишення військової частини. За його словами, він це робить задля привернення уваги до питань демобілізації.

Про це він повідомив у своєму Facebook. Військовослужбовець 56-ї мотопіхотної бригади брав участь у бойових діях з 2019 року та каже, що зараз хоче звернути увагу українців та керівництва країни до питань демобілізації.

“Без термінів служби, без осяжного права на демобілізацію, приїджаючи в мирний тил, слухаючи суспільство доброволець починає розуміти, що кріпосне право не скасоване, а його — призначено винним та відповідальним”, — написав він.

Він каже, що побачив, як у тилах можна зробити собі “обмежену придатність” за 2500 доларів чи повну непридатність за 5 тисяч. Також він розповів про те, як чоловіки одружуються з жінками з інвалідністю, розлучаються з дружинами, щоб оформити опікунство тощо.

“Відсьогодні я йду в СЗЧ, до встановлення чітких термінів служби, чи до свого 25-річчя, маючи за своєю спиною 5 років бездоганної солдатської служби. Підкреслю: бездоганної. Надіюсь, цим вчинком вдасться донести до влади та суспільства необхідність розмови та вирішення цієї ситуації”, — додав Гнезділов.

Пізніше він зазначив, що вже четверо слідчих почали зв’язуватися з його друзями та знайомими. Тому він закликав правоохоронців безпосередньо зв’язатися з ним.

“Якщо я зрадник, тому що пішов у СЗЧ — нехай держава мене покарає. Якщо я заборгував державі — нехай вона скаже, скільки років”, — додав він.

Ситуація вже викликала обговорення у мережі. Наприклад, військовослужбовець та співзасновник “Демсокири” Віктор Трегубов написав, що не вірить у те, що вимоги Гнезділова реальні. Крім того, він сумнівається в тому, що примусово мобілізовані військовослужбовці просто не послідують його прикладу.Як повідомлялося раніше, військовий психолог Андрій Козинчук раніше говорив, що згодом військові на передовій стають неефективними, проте демобілізації не буде.

Хлопці, ми з вами… ЗСУ готуються “замкнути” найбільший котел за всю війну: 6000 російських солдатів на Курщині
Українські військові у Курській області РФ завершують операцію з оточення величезної кількості російських окупантів

21 веpесня. Яке cьогодні свято. 4 cуворі забоpони в цей день
Розповідаємо, яке церковне свято відзначають 21 вересня за новим і старим стилем, заборони дня, у кого іменини.

Отримали по-повній: на Росії горить база ПВК “Вагнер”, палають адміністративні споруди, у тому числі будинок штабу
На колишній базі ПВК “Вагнера” у ​​Молькіно в Краснодарському краї Росії сталася пожежа

Залишити відповідь