У Гаазі починають слухання по суті позову України проти росії

Політика, Світ

Сьогодні у Гаазі почнуться слухання по суті за позовом України проти росії про порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу» в Гаазі.

Слухання по суті за позовом України проходитимуть з 23 вересня по 5 жовтня 2024 року в залі Постійної палати третейського суду, що у Палаці миру, Гаага, Нідерланди. Під час слухань розглядатимуть суть справи, питання юрисдикції та прийнятності, що залишилися.

Слухання розпочнуться у понеділок, 23 вересня 2024 року о 10:00, за місцевим часом. Першою у суді слово матиме Україна. Другою виступатиме країна-агресор,

До кінця слухань публічний доступ буде закритий у будь-якій формі. Згодом на сайті Суду буде оприлюднено відкриту інформацію.

Проте публічними будуть вступні та заключні заяви сторін.

Нагадаємо, що на початку вересня Окружний суд Гааги заарештував частку російського «Газпрому» в компанії Wintershall Noordzee. Вона є одним із найбільших видобувачів газу на нідерландському шельфі Північного моря.

У першому півріччі 2024 року чистий збиток головної компанії рф ПАТ «Газпром» за російськими стандартами бухгалтерської звітності (РСБЗ) становив 480,64 млрд рублів. Водночас збитки компанії за січень-червень 2023 року становили 255 млрд рублів.

У рф Арбітражний суд Санкт-Петербурга та Ленінградської області за позовом Русхімальянсу наклав арешт на майно, кошти, цінні папери та права вимоги дочірньої компанії німецької Linde — Linde Russia UK Limited.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь