«Викликають страх та безпорадність»: рф запустила ІПСО у Польщі на тлі повеней

Політика, Світ

росія запустила інформаційно-психологічну операцію в Польщі на тлі повені, яку спричинив циклон «Борис» на південному заході країни, намагаючись викликати у жителів почуття страху та безвиході. Про це повідомили у пресслужбі війська оборони кіберпростору Польщі.

Зазначається, що повені стали каталізатором для російської кампанії, мета якої — посіяти паніку серед населення. Операція передбачає вибіркове поширення інформації в мережі, що має на меті підрив довіри до місцевих органів безпеки.

«Апарат впливу використовує техніку вибіркового відбору інформації в кіберпросторі та прагне викликати у реципієнтів емоції страху та безпорадності. Одним з елементів операції є спроба підірвати довіру до структур безпеки країни», – йдеться у повідомленні.

Кібервійська Польщі закликали громадян не піддаватися паніці та перевіряти джерела інформації: «Зокрема, остерігайтеся контенту, який має на меті викликати бурхливу емоційну реакцію на основі зображень страждання та руйнування».

Нагадаємо, чеське місто Опава у Мораво-Сілезькому краї зазнало численних руйнувань внаслідок масштабної повені, місцева влада оцінює збитки у мільярди крон.17 вересня в Польщі підтвердили загибель ще двох людей внаслідок повені, що охопила південний захід країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь