США планують заборонити китайські автозапчастини, – Bloomberg

Політика, Світ

Адміністрація Байдена готує заборону на ввезення до країни автозапчастин та ПЗ походженням із недружніх країн. Йдеться передусім про китайський автопром, і продукцію з росії.

Про це пише Bloomberg. За словами міністра торгівлі США Джина Раймондо, цей крок є «виключно заходом із забезпечення національної безпеки».

«Ми зосереджені на загрозі національній безпеці, дуже реальній загрозі, яку під’єднані автомобілі становлять для нашої країни та американського народу», – пояснив він.

Пропонована заборона спрямована на захист автомобілів, які можуть обмінюватися даними через Wi-Fi, Bluetooth, стільниковий зв’язок або супутникові системи, що стає дедалі поширенішим явищем у нових автомобілях. За словами чиновників, ці системи схильні до ризику іноземного втручання, яке може призвести до збоїв і саботажу.

Підключені автомобілі становлять особливу загрозу, оскільки вони глибоко вбудовані в інфраструктуру США, сказав радник з національної безпеки Джейк Салліван, включно із зарядними станціями, системами зберігання і виробленням електроенергії.Раніше повідомлялося, що Міністерство торгівлі США планує взагалі заборонити використання китайського програмного і апаратного забезпечення в транспортних засобах на території країни.

Перед цим уряд США почав розслідування щодо автомобілів, вироблених у Китаї та інших країнах, що «викликають занепокоєння». Є загроза, що через них можна віддалено займатися збором інформації.

Тим часом, тисячі автомобілів Porsche, Bentley та Audi були затримані в портах США після того, як постачальник материнської групи Volkswagen виявив у них китайські комплектуючі, виготовлені з порушенням закону про боротьбу із примусовою працею.

За даними Human Rights Watch, великі автовиробники, включно з Tesla, General Motors, Volkswagen і Toyota, можуть використовувати китайський алюміній, вироблений із використанням примусової праці уйгурів.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь