Поляки не запросять росію на 80-ту річницю визволення концтабору Аушвіц

Політика, Світ

Представників рф не будуть запрошувати на 80-ту річницю визволення та знищення нацистського концентраційного табору Аушвіц-Біркенау 27 січня 2025 року.

Про це йдеться в заяві Музею Аушвіц-Біркенау.

Директор музею Пьотр Цивінський наголосив, що під час річниці визволення концтабору відбудеться вшанування його жертв, «але ми також святкуємо свободу».

«Важко уявити присутність росії, яка явно не розуміє цінності свободи. Така присутність була б цинічною. Я хотів би, щоб це стало можливим колись знову, але будьмо серйозними – це точно не станеться в найближчі чотири місяці», – підкреслив він.

Музей Аушвіц-Біркенау, розташований у південному польському місті Освенцим, ухвалив рішення не запрошувати російських представників втретє з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року.Перед тим росія завжди брала участь у церемонії з нагоди річниці визволення Аушвіца, яка відбувається щороку 27 січня. У день вторгнення росії в Україну музей засудив російський наступ як «варварський акт».

Також Польща вирішила не запрошувати російську делегацію на пам’ятні урочистості з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни. Для поляків це є неприйнятним, бо росіяни вступили у цю війну 17 вересня на боці гітлерівців.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь