На Закарпатті прихильники УПЦ МП влаштували мітинг через мобілізацію священників

Політика

22 вересня у селі Іза на Закарпатті віряни Хустської єпархії УПЦ МП під стінами районного ТЦК відбувся протест прихильників УПЦ МП. Вони обурилися, що туди доставили двох священників – братів Василя і Степана Гуків.

Про це повідомляють Zaxid.net і депутат Ужгородської міської ради Віталій Глагола.

Глагола зазначив, що військовозобов’язані священники пройшли військово-лікарську комісію, після чого їм видали повістки. Один зі священників погодився служити капеланом.

У Хустській єпархії УПЦ МП закликали своїх вірян молитися за клірика Василя Гука. Після того, як його із братом – священником Одеської єпархії УПЦ МП Степаном Гуком – доставили в ТЦК, парафіяни прийшли під стіни центру комплектування, поставали на коліна і почали співати молитви.

У поліції Закарпатської області зазначили, що група людей певний час рухалася пішохідним переходом у селі Іза на Хустщині, при цьому повного блокування дороги не було. На місці події працювали екіпажі поліції.Протест вірян Хустської єпархії УПЦ МП тривав до вечора, поки священники не вийшли із приміщення районного ТЦК.

У Закарпатському обласному центрі комплектування та соціальної підтримки ситуацію наразі не коментують. У поліції Закарпатської області інформацію про подію в селі Іза зареєстрували, триває перевірка.

Тим часом, 23 вересня набув чинності Закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов’язані з росією.

Нагадаємо, що за заборону московської церкви в Україні проголосували 265 парламентарів. Проти було 29 людей, утримались четверо.

У День Незалежності України президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності у нашій країні релігійних організацій, пов’язаних із російською федерацією. Таким чином під заборону потрапила Українська православна церковь Московського партіартаху.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь