SpaceX планує відправити на Марс п’ять кораблів Starship

Політика, Світ

Компанія SpaceX планує відправити на Марс п’ять кораблів Starship без екіпажу протягом наступних двох років.

Про це повідомив засновник компанії Ілон Маск у пості на платформі Х (колишній Twitter).

Якщо ці місії будуть успішними, пілотовані польоти на Червону планету можуть відбутися вже через чотири роки. Однак, у разі виникнення проблем під час безпілотних місій, запуски з екіпажем можуть бути відкладені ще на два роки.

Маск зазначив, що подорож на Марс можлива лише раз на два роки, коли Земля і Марс знаходяться в найбільш сприятливому положенні для польотів. Незалежно від результатів місій, SpaceX планує збільшувати кількість космічних кораблів, що летітимуть на Марс, щоразу під час такого вікна можливостей.

Маск підкреслив, що компанія прагне зробити космічні подорожі доступними для всіх, хто мріє про такі пригоди, зокрема для родин та друзів потенційних космічних мандрівників.Раніше ми писали, що радіохвилі від мережі супутників Starlink, яка дедалі більше зростає, перешкоджають ученим проводити якісні дослідження Всесвіту.

Також нагадаємо, що федеральне управління авіації США (FAA) звинувачує компанію SpaceX у трьох порушеннях правил безпеки під час запусків у 2023 році, за що їй загрожують штрафи на загальну суму $633 009.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь