Повертається додому на щиті: під Бахмутом загинув Андрій Савчук із Тернопільщини

Життя
Повертається додому на щиті: під Бахмутом загинув Андрій Савчук із Тернопільщини

Сумна звістка надійшла у Бережанську громаду в село Надрічне. Під Бахмутом на Донеччині війна обірвала життя 52-річного Андрія Савчука. Захисник служив у 10-тій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс». Під час служби Андрій був поранений, неодноразово отримував контузії, та завжди повертався до побратимів. Має державні нагороди. У вічному смутку залишилися: дружина, донька, син, брат і вся велика дружня родина.

«На превеликий жаль, Бережанська громада знову несе непоправні втрати на жорстокій війні, розв’язаній нашими одвічними ворогами.

З глибоким сумом сповіщаємо про загибель нашого земляка, жителя cела Надрічне Андрія Савчука (12.12.1971 р. – 16.09.2024 р.).

Андрій Богданович Савчук народився у селі Надрічне. Навчався у Надрічнянській школі. Після цього навчався у Львівському училищі. Здобув професію електрика.

Працював в Урманському лісництві, потім на заводі у Поморянах.

У 1989-1991 роках служив строкову службу в армії.

Одружився. У 1999 році почав працювати у Бережанській міжвідомчій охороні.

Працював за кордоном.

У 2022 році був мобілізований до Збройних Сил України. Служив у 10-тій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс» – 108-й окремий гірсько-штурмовий батальйон, військової частини А3.., 1-ї гірсько-штурмової роти. Солдат, стрілець, санітар.

Відданий, щирий, сміливий і вірний присязі військовослужбовець.

Під час служби був поранений, неодноразово отримував контузії, та завжди повертався до побратимів, щоб разом з ними захищати Батьківщину. Отримав державні нагороди та подарунки від командування.

Героїчно загинув на передній лінії оборони 16 вересня цього року, виконуючи бойове завдання біля населеного пункту Веселе Бахмутського району Донецької області.

У вічному смутку назавжди залишилися: дружина, донька, син, брат і вся велика дружня родина.

Чин похорону Героя Андрія Савчука розпочнеться у вівторок, 24 вересня, о 13:00. на родинному обійсті в селі Надрічне.

Приблизно о 14:00- 14:30 відбудеться прощання з Героєм в церкві села Надрічне.

Поховають Андрія Саічука на Надрічнянському кладовищі.

Щирі співчуття родині, друзям та близьким. Сили та міцності пережити цю важку втрату», – йдеться у дописі Бережанської міської ради.

Залишити відповідь