Відео: китайський аналог ракети Маска вибухнув під час випробувань

Політика

Китайська багаторазова ракета «Небула-1» вибухнула під час випробувань, намагаючись здійснити посадку за принципом Falcon 9 Ілона Маска.

Як пише spacenews, випробування ракети Небула-1, яку розробив китайський приватний стартап Deep Blue Aerospace, пройшли у Внутрішній Монголії. «Небула-1» має стати першою в своєму роді багаторазовою важкою ракетою з киснево-гасовими двигунами. Під час випробувань було виконано 10 із 11 намічених завдань. Але посадити ракету так, як планувалося, не вдалося.

?t=88

Раніше інший китайський виробник Space Pioneer сконструював багаторазову ракету «Тяньлун-3». Під час статичних випробувань, коли ракета мала залишатися на стартовому столі, вона самовільно злетіла і вибухнула. Але щось пішло не так.

Китай здійснив перший запуск ракети-носія Long March-6C, нової моделі в цій родині ракет, яка вивела на навколоземну орбіту чотири супутники.Голова Національного космічного агентства США Білл Нельсон вважає, що Китай має військові плани на космос. Америка «мусить виграти перегони» з Піднебесною за висадку на Місяць.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь