«Бусифікації» стало менше – голова Одеського ТЦК

Політика

Голова Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Юрій Пуйко заявив, що випадків примусової доставки чоловіків у військкомати на Одещині стало значно менше.

Про це він розповів в інтерв’ю медіапроєкту Ukrainian Witness.

Пуйко зазначив, що ситуація з покращенням роботи центрів комплектування позитивно впливає на зменшення випадків так званої бусифікації. Однак, такі явища все ще існують, і він пояснює це кількома факторами.

Зокрема, Пуйко вважає, що певні телеграм-канали маніпулюють інформацією про такі випадки на користь ворога. Водночас він підкреслив, що військові, які займаються затриманням чоловіків, діють в межах своїх повноважень.

Іншою причиною, за його словами, є почуття несправедливості серед працівників ТЦК, які повернулися з фронту. Також він додав, що деякі чоловіки навмисно провокують конфлікти, які потім знімають на відео, що використовують для дезінформації.Пуйко підкреслив, що такі провокації можуть бути навмисними і спрямовані на те, щоб підігравати ворогу.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони втричі збільшило показники мобілізації. Крім того, невдовзі буде реформа територіальних центрів комплектування.

Також нагадаємо, що 23 вересня в Україні офіційно зупинили призов до армії обмежено придатних з 18 до 25 років. Призов таких громадян можливий тільки за письмовою згодою.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь