Японія готує новий пакет енергетичної допомоги для України

Політика, Світ

Президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда зустрілися на полях Генеральної Асамблеї ООН. Останній розповів про новий пакет енергетичної допомоги для України.

Про це повідомляє сайт ОП.

Серед тем обговорення сторін була співпраця з партнерами у G7 та ЄС для створення практичного механізму, який дасть змогу отримати 50 млрд доларів коштом заморожених російських активів.

«Зеленський також розповів про актуальну ситуацію в енергетиці. Фуміо Кішіда заявив, що Японія готує новий пакет енергетичної допомоги, до якого увійдуть трансформатори, генератори та інше обладнання», – йдеться в повідомленні ОП.

Також зазначається, що глава держави відзначив очільника уряду Японії орденом Ярослава Мудрого І ступеня.«Дуже радий нашій зустрічі. І ця нагорода не тільки від мене – від усього українського народу. Ми дуже вдячні за таку сильну підтримку України, українців із самого початку повномасштабного вторгнення», – сказав Зеленський.

Він також подякував Японії за фінансову та гуманітарну допомогу на суму понад 12 млрд євро, а також за підтримку санкцій проти рф. Глава держави наголосив, що «важливо продовжувати роботу з блокування всіх шпарин, які росія використовує для обходу санкцій».

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський візьме участь у засіданні Ради безпеки ООН у вівторок, 24 вересня.

Ліберально-демократична партія Японії (ЛДП) офіційно оголосила, що її президентські вибори відбудуться 27 вересня, щоб обрати нового лідера, який замінить нинішнього прем’єр-міністра Фуміо Кішіду.

Раніше влада Японії ухвалила рішення передати чотири машини для розмінування для Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь