Світові авіакомпанії скасовують рейси до Лівану та Ізраїлю

Політика, Світ

Світові авіакомпанії, зокрема Qatar Airways та British Airways, скасували рейси до Бейрута і Тель-Авіва через посилення бойових дій між Ізраїлем і ліванською «Хезболлою».

Про це повідомляє Times of Israel.

Авіакомпанія Qatar Airways заявила, що призупинила польоти до Бейрута до середи через ескалацію бойових дій між Ізраїлем та Хезболлою.

«У зв’язку з ситуацією, що склалася в Лівані, авіакомпанія Qatar Airways тимчасово призупинила польоти в міжнародний аеропорт Бейрута Рафік Харірі до 25 вересня», – йдеться в заяві катарського національного перевізника.

Вони додали, що безпека пасажирів «залишається нашим найвищим пріоритетом».

Авіакомпанії Wizz Air, British Airways і Azerbaijan Airlines скасували сьогодні рейси до і з аеропорту Бен-Гуріона через посилення бойових дій. На сайті аеропорту Бен-Гуріон повідомляється, що всі три авіакомпанії сьогодні більше не здійснюють рейси до Ізраїлю та з нього. Багато авіакомпаній лише нещодавно відновили польоти, призупинивши їх у різні моменти протягом року після атаки ХАМАСу 7 жовтня і продовження війни. Інші все ще не літають через міркування безпеки.

Нагадаємо, ЦАГАЛ повідомив, що вночі були завдані удари по цілях «Хезболли» на півдні Лівану в рамках операції «Північні стріли». Армія Ізраїлю атакувала осередок, пускові установки та інші об’єкти у відповідь на обстріли бойовиків.

В результаті ізраїльських авіаударів по об’єктах Хезболли у Південному Лівані 23 вересня загинули щонайменше 182 людини, а 727 отримали поранення, серед яких жінки, діти та медики.

Саме 23 вересня Армія оборони Ізраїлю розпочала наступальну операцію з метою знищити бойову інфраструктуру угруповання «Хезболла» в Лівані.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь