Дональд Трамп надихнув расистів у Британії, – молодша міністерка МВС

Політика, Світ

Молодша міністерка МВС Британії Анджела Ігл заявила, що «в’їдливість» кандидата у президенти США Дональда Трампа допомогла зробити расизм у Великій Британії більш прийнятним.

Про це повідомляє Politico.

Під час виступу на щорічній конференції Лейбористської партії в Ліверпулі міністерка з питань безпеки кордону і притулку Анджела Ігл назвала колишнього президента США серед тих, хто зробив «антиіммігрантську риторику» мейнстримом на Заході.

Новим іммігрантам важко «піднятися над постійним барабанним боєм токсичної антиімміграційної, антиіммігрантської риторики, яка стала нахабною не тільки в Британії, але і в усіх західних країнах», сказала вона.

«Я маю на увазі, що Трамп робить те ж саме. Якщо ви подивитеся на деякі меми, які він зараз використовує з темою стіни, це вражає, який рівень злоби він створив», – зауважила Ігл.Варто зазначити, що зауваження про Трампа з’явилися тоді, коли британський уряд намагається налагодити відносини з кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Міністр закордонних справ Девід Леммі в минулому різко критикував Трампа, але з наближенням виборів у США став більш примирливим.

До того, як стати прем’єр-міністром, Кір Стармер заявляв, що лейбористський уряд «працюватиме з тим, кого обере американський народ у листопаді».

Ігл також висловилася щодо британських консерваторів, звинувативши партію у використанні «токсичної» мови для захисту від загрози з боку правої партії Найджела Фараджа Reform UK.

Ми також писали, що кандидат у президенти США Дональд Трамп, реагуючи на приїзд президента Володимира Зеленського до Нью-Йорка, назвав його «найкращим продавцем в історії», бо нібито після кожного візиту до США президент України повертається «з 60 мільярдами доларів».

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 22 вересня прибув до Нью-Йорка для участі в заходах в рамках тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

Він вже провів у США зустріч з губернатором, сенатором та конгресменом штату Пенсильванія. Співрозмовники домовились про активнішу співпрацю.

Президент Володимир Зеленський під час свого візиту до США відвідав завод Scranton Army Ammunition Plant у штаті Пенсильванія. На підприємстві буде збільшено виробництво снарядів для України для артилерії калібру 155-мм.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь