Болгарія просить ЄС дозволу на заборону імпорту яєць з України

Політика, Світ

Міністр сільського господарства Болгарії Георгій Тахов подав запит до Європейської комісії з проханням дозволити заборону імпорту яєць з України, мотивуючи це захистом болгарських виробників.

За його словами, імпорт яєць з України зріс у п’ять разів за перші шість місяців 2024 року, досягнувши 2618 тонн. Імпортні ціни значно нижчі за місцеві, що створює тиск на болгарський ринок та призводить до банкрутства місцевих птахофабрик.

Тахов підкреслив, що Болгарія підтримує народ України, але це не повинно призводити до фінансових проблем болгарських фермерів. Він наполягає на тимчасовій зупинці імпорту яєць з України, щоб стабілізувати внутрішній ринок та захистити місцевих виробників.

Ця ситуація демонструє напруженість між економічними інтересами країн ЄС і підтримкою України, особливо у контексті аграрної продукції, де українські товари можуть конкурувати за ціною, що створює виклики для місцевих ринків.

Раніше ми писали, що болгарський парламент на шість місяців продовжив термін перемовин з Україною щодо продажу двох реакторів для АЕС, які країна свого часу придбала у російського «Атомстройекспорту».Також нагадаємо, що у Болгарії найбільша проросійська партія «Відродження» закликала країну вийти з Європейського Союзу та стати членом БРІКС. У цій організації росія має провідний вплив.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь