ВАКС обрав запобіжний захід для ексзаступника міністра енергетики у справі про махінації

Політика

24 вересня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду застосувала запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до колишнього заступника міністра енергетики Максима Немчинова у справі про махінації з вугіллям.

На початку вересня Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора САП про застосування щодо Немчинова запобіжного заходу у вигляді застави. Тоді суд вирішив частково задовольнити апеляційну скаргу прокурора, а ухвалу слідчого судді ВАКС від 4 вересня скасувати.

Крім того, на Немчинова також поклали обов’язки прибувати за першою вимогою та утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками.

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру трьом особам 26 липня. Їх звинуватили у завданні збитків держпідприємству на 12 млн грн під час продажу вугілля у липні 2022 року.

Підозри отримали екснардеп Володимир Вечерко, підприємство якого купило вугілля у державного Укрвугілля для постачання на цементні заводи, тодішній керівник Укрвугілля Михайло Волошин та тодішній радник міністра енергетики Максим Немчинов.Після цього НАБУ повідомило про підозру ще декільком представникам державного енергосектора.

Нещодавно Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ще двом учасникам організованої групи, яка, за інформацією слідства, заволоділа коштами АТ «Харківобленерго» під час закупівлі енергетичного обладнання.

А у Києві судитимуть директора комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ», який під час капремонту двох пошкоджених будинків завдав державі збитків на 800 тис. грн.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь