Російські «тіньові» танкери попри санкції вивантажують російську нафту в портах ЄС

Політика, Світ

Згідно з дослідженням Greenpeace, російські нафтові танкери з тіньового флоту вже кілька тижнів прямують до портів Європейського Союзу, порушуючи санкції, які забороняють імпорт російської нафти морським шляхом.

Було виявлено 15 танкерів, що завантажують нафту в російських портах Балтійського моря, таких як Приморськ і Усть-Луга, та доставляють її до європейських портів.

Ці танкери часто старі й перебувають у поганому стані, що значно підвищує ризик екологічних катастроф, зокрема витоків нафти. Дослідження показує, що з початку війни проти України кількість рейсів таких танкерів зросла на 70%, а середній вік суден збільшився до 16,6 років. Водночас росія використовує іноземні судна для обходу санкцій і страхових обмежень, що також додає ризиків у разі аварій.

Ця ситуація ставить під загрозу екосистему Балтійського моря та порушує санкційні обмеження ЄС, спрямовані на послаблення російської економіки, яка фінансує агресію проти України.

Не забувайте підтримувати наших солдатів через перевірені канали допомоги армії.Раніше ми писали, що уряд росії прогнозує зниження доходів від продажу нафти та газу протягом наступних трьох років. Це станеться через зниження цін на енергоносії та м’якший податковий режим для «Газпрому».

Також нагадаємо, що у липні-серпні 2024 року імпорт російської нафти в Індію скоротився на 18%, досягнувши 1,7 млн барелів на добу в серпні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь