У Лиманському лісництві загасили пожежу, що тривала дев’ять днів

Політика

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій ліквідували пожежу на території Лиманського лісництва у Донецькій області, що вирувала протягом дев’яти днів.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба ДСНС.

«Протягом 9 днів надзвичайники цілодобово боролися з масштабною вогняною стихією, яка охопила велику територію», – йдеться в повідомленні.

Як уточнили в ДСНС, загалом пожежа знищила 800,9 га лісу.

«Завдяки скоординованим діям, рятувальники поступово локалізували осередки займання та врятували десятки гектарів лісу», – додали у відомстві.

Нагадаємо, що в Україні триває гасіння 18 масштабних пожеж у семи областях: Полтавській, Чернігівській, Київській, Харківській, Донецькій, Рівненській та Сумській. Загальна площа пожеж перевищує 1300 гектарів.

Раніше ми писали, що причиною задимлення повітря у Києві стали пожежі в низці регіонів країни у поєднанні зі зміною напрямку вітру. За умови відсутності пожеж задимлення відступить від столиці вже найближчими днями.

Також нагадаємо, що у Сумській області через постійні обстріли російських окупантів знищено 50 гектарів лісу. Ворожі атаки стали причиною масштабних лісових пожеж.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь