На Закарпатті затримали підполковника, який вимагав хабарі за службу в тилу

Політика

Правоохоронцю повідомлено про підозру командиру батальйону та його спільнику –  солдату однієї із військових частин. Вони організували збір грошей з військових, що бажають лишитися служити в тилу.

Як пише Офіс Генпрокурора, підполковнику інкримінують факт одержання неправомірної вигоди службовою особою та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України), а його підлеглому – пособництво в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 5 ст. 27 – ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, за 1300 доларів США командир батальйону, який залучив солдата у ролі посередника, мав забезпечити включення іншого підлеглого до переліку військовослужбовців, які залишаються для подальшої служби на території Закарпаття у тиловій частині.

Для реалізації цих намірів підполковник намагався підкупити вище керівництво – запропонував 5 000 доларів США за кількох військових.

Солдата-посередника викрито після отримання другого траншу неправомірної вигоди у розмірі 800 доларів США, а його керівника – під час передачі 5 000 доларів хабаря. Обох підозрюваних затримано у порядку ст. 208 КПК України.Наразі суд обрав для них запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряєтеся причетність до корупційної схеми інших осіб.

Раніше САП та НАБУ викрили прокурорів відділу Офісу генерального прокурора на одержанні неправомірної вигоди у розмірі $170 тис., одного з них затримали.

Служба безпеки і ДБР спільно з Офісом Генерального прокурора викрили на корупції прокурора Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпро. Він вимагав хабар у місцевого жителя за допомогу у закритті справи.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь