У Румунії знову впав російський шахед

Політика, Світ

У Румунії вкотре виявили уламки російського безпілотника, який впав на берег Дунаю на території країни під час одної з атак рф на Україну останніми тижнями.

Про це повідомило румунське Міністерство національної оборони.

Фахівці обстежили територію на південь від села Плауру повіту Тулча, звідки надійшло повідомлено про частини безпілотників. Ця територія розташована за межами Плауру, тож інфраструктура не постраждала.

Вдалося встановити, що відповідні фрагменти від російського безпілотника «Герань-2» (тобто іранського Shahed), їх вилучили для проведення експертизи.

Міністерство знову засудило напади росії на українську цивільну інфраструктуру. Там їх назвали невиправданими та такими, що суперечать нормам міжнародного права.Як вказує румунське медіа Digi24, невідомо, коли уламки безпілотника з’явилися в тому районі, але перед цим інші фрагменти дрона відшукали в повіті Тулча 9 вересня. Загалом уламки від російських «шахедів» на території країни виявляли вже неодноразово.

Нагадаємо, під час атаки на Одеську область у ніч на 8 вересня група ударних безпілотників, запущених військами рф, порушила повітряний простір Румунії.

Біля румунського міста Плауру виявили імовірні уламки російських дронів, які в ніч на 25 липня під час атаки перетнули кордон.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь