В Чехії визнали, що деякі боєприпаси, які отримує Україна, можуть бути неякісними

Політика, Світ

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова заявила, що деякі з боєприпасів, які отримує Україна в межах чеської “снарядної ініціативи”, можуть бути неякісними, але такі випадки рідкісні.

Про це вона сказала журналістам у вівторок, 24 вересня, повідомляє ČTK.

Напередодні німецьке видання Handelsblatt опублікувало статтю, в якій з посиланням на українських військових стверджує, що деякі передані Чехією снаряди містили неякісні детонатори.

Стверджувалось, що Україна нібито направила Чехії листа про те, що деякі артилерійські снаряди, які постачаються в межах чеської ініціативи, вибухають передчасно, наражаючи на небезпеку українських солдатів і техніку.

Коментуючи цю публікацію, Чернохова сказала, що ні новий посол України в Чехії Василь Зварич, з яким вона зустрічалася минулого тижня, ні донори, які оплачують закупівлі, не скаржилися на поставлені боєприпаси.«Ми знаємо, що купуємо не лише нові боєприпаси, але й старі, які можуть мати потенційні проблеми», – сказала глава чеського Міноборони, додавши, що це «поодинокі випадки».

На думку Чернохової, публікація Handelsblatt може бути спрямована на те, аби створити у громадськості враження, що з ініціативою щодо боєприпасів щось не так.

«Ніхто з донорів не має жодних сумнівів», – запевнила міністерка.

Нагадаємо, в межах ініціативи, вперше оголошеної на початку року президентом Петром Павелом, Чехія шукає артилерійські боєприпаси для України в країнах Європейського Союзу та за його межами.

Також ударні підрозділи, що забезпечуються в межах проєкту «Армія дронів», уразили 391 опорний пункт росіян.

Раніше протягом тижня ударні підрозділи, які забезпечують завдяки проєкту «Армія дронів», уразили 132 одиниці російської техніки, зокрема, 8 танків.

Під Бахмутом «армія дронів» знищила техніки росіян на десятки мільйонів доларів. Зокрема, лише за день вдалося підбити 4 танки та одну гаубицю Д-30, перетворивши їх на металобрухт.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь