Євробанк профінансує закупівлю вагонів для київського метро

Політика

Європейський інвестиційний банк надасть Києву 50 млн євро кредиту на закупівлю нових вагонів метро.

Про це повідомили у пресслужбі Представництва ЄС в Україні.

24 вересня Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та місто Київ підписали кредитну угоду на 50 млн євро для придбання нових вагонів метро.

Угоду підписали у штаб-квартирі ЄІБ у Люксембурзі під час візиту туди делегації Київської міської державної адміністрації.

«Інвестиція допоможе київському метро позбутися залежності від російських запчастин. Це забезпечить більш стійкий та надійний транспорт, який критично важливий для підтримання життєдіяльності столиці… Нове фінансування дасть змогу замінити застарілі вагони на сучасні, енергоефективні альтернативи від місцевих або міжнародних постачальників», – зазначають у повідомленні.Як зазначають, до повномасштабної війни майже 80% рухомого складу київського метрополітену були російського виробництва, і понад 60% вагонів вже вичерпали термін експлуатації.

Ці 50 млн є частиною більшого кредитного пакета на суму 200 млн євро, затвердженого ЄІБ і доступного для Києва на модернізацію інфраструктури метро.

Початкова сума кредиту спрямована виключно на придбання нових вагонів метро для Києва. Решта 150 млн євро буде надана після завершення техніко-економічного обґрунтування, також профінансованого ЄІБ, яке оцінить доцільність закупівлі нових вагонів метро порівняно з можливістю модернізації наявних.

Загальне фінансування дасть змогу Київському метрополітену оновити чи замінити 120–160 вагонів.

Також нагадують, що від початку повномасштабної війни ЄІБ надав Україні  понад 2 млрд євро на терміновий ремонт критичної інфраструктури. Також банк відіграє ключову роль у програмі фінансової підтримки ЄС для України Ukraine Facility.

Раніше повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить Україні гроші на два проєкти відновлення загальною сумою 450 млн євро.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив ПрАТ «Укргідроенерго» транш на 133 млн євро за проєктом «Реабілітація гідроелектростанцій».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь